Skip to main content

Leefstijlcoaching

Individueel

Een gezonde leefstijl gaat over meer dan alleen voeding, bewegen en motivatie. Het gaat ook over ontspannen, stress, slapen en het vinden van de juiste balans daarin.
Tijdens het intakegesprek bespreken we waar in jouw leven de knelpunten liggen. Die neem ik mee bij de opstelling van jouw persoonlijke voedings- en/of leefstijlplan.

Groepsverband

Per 1 januari 2019 is de Gecombineerde LeefstijlInterventie (GLI) opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Wie een BMI heeft van 30 of hoger, of een BMI van 25 of hoger gecombineerd met een risico op diabetes en/of hart- en vaatziekten, kan een verwijzing krijgen van de huisarts om zo’n GLI te gaan doen.
De GLI kent verschillende programma’s, waarvan de effectiviteit bewezen is. Een voorbeeld is het CooL programma, dat wordt aangeboden in de regio Haaglanden. CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Je krijgt samen met een groep andere mensen twee jaar begeleiding van een gecertificeerde leefstijlcoach. Je gaat aan de slag met je voeding, bewegen en gedrag en gewoontes. Het doel is niet zomaar afvallen, maar structureel grip krijgen op je gezondheid, incl je gewicht.
Klik hier voor meer informatie over het CooL programma:
Link: https://www.elzha.nl/zorgprogamma/leefstijl/gecombineerde-leefstijl-interventie-cool/

 

 

Om een afspraak te maken en of voor meer informatie kunt u contact opnemen: 070 3225020 / 06 51433540 of een mail sturen naar: remijnse@xs4all.nl